Japansk "BBQ Sås" med vitlök och ingefära

Nu på sommaren brukar jag normalt grilla allt jag hinner..
Men pga coronasituationen är jag fast i Sverige och min grill i Norge.
Men det är förståss inget hinder för att koka lite Japansk "BBQ sås" :)
 
En söt, sticky bbqsås med smak av vitlök och ingefära
 
Ingredienser till bbqsås   med vitlök och ingefära
• 1dl Mirin
• 1dl Saké
• 2,5dl Soya
• 2msk Risvinäger
• 8msk Brunt socker (Eller vanligt, men brunt ger lite mer stickyness)
• 6msk Honung
• 3st Vtlöksklyftor
• 2-4cm Riven ingefära
• Valfritt är apelsinzest, chili
 
Riv ingefäran och pressa vitlöken.. Blanda alla ingredienser i en panna och låt sjuda 30 minuter..
 
Efter att ha reducerat i 30 minuter har den tjocknat lite, men kommer bli ännu tjockare när den kallnar..
Såsen har rätt konsistens när större bubblor börjar formas snarare än fint skum..
 
Häll upp i en burk för förvaring, håller någon månad i kyeln..