Crock-pot Kakuni - (圧力鍋)

Kakuni är vardagsmat i..
Japan, inget fancy, men en söt fläskrätt som serveras med Japansk senap med sting.
Rätten är ju fet och söt, så den Japanska senapen ger en god och stark kontrast.
Själv lagar jag den alltid med sidfläsk, men för den som inte gillar så mycket fett, så fungerar nog Karré.
Har aldrig testat sjäv, men borde fungera. Om någon provar, skicka mig en kommentar :)
Har orginalreceptet på Kakuni här
 
Sött, fläskigt och med senap som tar ner den på jorden igen och skapar en härlig balans
 
Normalt..
Så tar den här en hel del tid att koka, så var en given kandidat till Crock-pot försök.
Blir minst lika bra och tar runt en timma totalt.
 
Sidfläsk, svårt att hitta bra bitar i mina närbutiker..
 
Ingredienser till Crock-pot Kakuni - (圧力鍋) 2-3 personer
• 4-500gr sidfläsk, skuret i ca 5x5cm stora bitar
• 2-3 salladslökar, endast gröna delen. Skuren i ca 5cm bitar.
• 3-4cm ingefära skuren i skivor
• 1-2 vitlöksklyftor, krossade
• Vatten
 
Ingredienser till såsen
• 1dl vatten
• 1dl mirin
• 1dl Japansk soya
• 0,5dl saké
• 50gr socker
 
Toppings
• En bit rättika, skuren i en tunn skiva längsmed och sedan fint strimlad (Valfritt, men bra basiskt tilägg)
• 2-3 ägg, löskokta för kokas sedan igen i såsen (ELLER Ajitsuke ägg, serveras då as is, ska inte koka med)
Karachi Japansk senap
Togarachi chilikrydda
 
Skär fläsket i ca 5x5cm tjocka bitar..
 
Bryn på fläsket i lite olja/Sesamolja runt om...
 
Lägg i ingefära, vitlök och salladslök.. Täck med vatten.. Låt koka under tryck i 35 minuter..
 
Under tiden..
Koka ris!
Koka dina ägg en 5-6 minuter beroende på storlek, skölj dom kallt så dom hårdnar lite, skala..
Blanda din senap så den får stå lite.
Får du inte tag i Karachi så går colemans pulvervariant bra också.
 
Skär din rättika om du vill ha det till, blanda senapen...
 
Efter det kokat klart, häll upp i skål och...
 
Plocka tillbaka fläsket i Crock-potten. (Spara buljongen)..
Tillsätt alla ingredienser till såsen och låt koka upp så alkoholen försvinner..
 
Lägg i äggen och låt koka under tryck igen i 15 minuter...
 
Ta bort locket och låt reducera tills du har den smak du vill ha på såsen, 5-10 minuter..
 
Lägg upp på fat, häll sås över.. Strö över Togarachi.. Dela äggen, lägg på lite senap :)
 
Senapen är viktig då den balaserar fläskets feta smak..
Sött, starkt och god höstmat :)