Crock-Pot ångkokt fläsk - Mushibuta (蒸し豚)

Det här..
Är vardagssimpelt, som idag på en måndag..
Lite grann som mig, t-shirt och jeans, inte så roligt att ta bilder på heller.. Men fungerar på en måndag.. 
En bit fläskkarré, lite plock, Crock-pot och det är klart.
Kan serveras varm eller kall och med ett otal olika dipsåser..
Denna fungerar som förrätt, huvudrätt, toppdressing till ramen, allt möjligt.
 
Hur tar man en bild på.. Grått kött.. Så det ser gott ut?..
 
Ingredienser till Crock-Pot ångkokt fläsk - Mushibuta (蒸し豚)
• 8-900gr fläskkarré, dela den i 2 delar längsmed
• 1-2 salladslökar, endast gröna delarna. Skuren i 5cm bitar.
• 4-5cm skivad ingefära, skalet kvar går bra
• 3dl vatten
• 3-4msk Saké
 
Ingredienser till soya och vitlöksås
• 1st fint skivad vårlök
• 3-4 vitlöksklyftor
• 4msk soya
• 4msk risvinäger
• 4msk sesamolja
• 2tsk socker
• 1msk Saké
• 1tsk rostade sesamfrön
 
Häll i vattnet i Crock-Potten, lägg fläskkarrén på gallret.
Toppa den med den skivade ingefäran och skurna vårlöken...
Häll över Sakén, ångkoka under högt tryck i ca 40-45 minuter..
 
Ta upp köttet, spara buljongen att toppa köttet med om det ser torrt ut
 
Lägg upp köttet på en tallrik, täck med plastfolie..
 
Blanda alla ingredienser till såsen...
 
Skär upp! Servera varm med ris som huvudrätt, lite tjockare skivor och  doppsåsen vid sidan.
Eller kall i tunnare skivor med samma doppsås, som förätt eller liten sidorätt...
 
 
Visa fler inlägg