Kalla Koreanska nudlar (Starka) - Maewoon bibimmyeon

Blev någon sorts varm...
Och fuktig dag idag, så lusten att äta något annat än en chokladkaka är långt borta.
Plus att jag känner mig lat.. på gränsen till latare än vanligt.. Måste vara vädret...
Så något man slänger ihop på 15  minuter känns som en lagom matlagningsinsats...
 
Maewoon bibimmyeon, superenkel och snabb Koreansk nudelrätt
 
Står och mediterar..
Över ett löjligt halvfullt skafferi och kyl, funderar på vad man skulle kunna slänga ihop..
Hittar ett paket med tunna vetenudlar med tvivelaktigt bäst före datum, så.. Det blir nudlar..
Hjärnan känns lite sådär seg, som T-shirten på ryggen, medans jag försöker hitta en rätt i minnesbankarna. Nudlar, nudlar, nudlar..
Ofräsch snubbe som diskuterar klibbiga t-shirts i sin matblogg...
MEN! Sen så mindes jag Maewoon bibimmyeon, så det får det bli.
Allt verkar finnas i kylskåpet och på köksbänken.
 
Somennudlar av något slag, tunnare är godare..
 
Ingredienser till Maewoon bibimmyeon, cirka 3-4 personer
• Tunna (Somen) vetenudlar av något slag, är man glutenallergiker går risnudlar bra också
• Runt en halv gurka skivad på diagonalen och strimlad, Koreaner har normalt MASSOR med gurka
• Kokta ägg efter antal personer, en eller två halvor beroende på hur hungrig man är..
 
Såsen
• 3msk Gochujang chilipasta
• 3msk socker
• 3msk risvinäger
• 1tsk sesamfrön
• 1tsk sesamolja
• 1tsk (Helst) Koreansk soya
• 1tsk Gochugaru Koreanska chiliflingor, mindre om man inte vill ha det för stark.
• 3-4 pressade eller rivna vitlöksklyftor
 
Nudlarna kokas snabbt till lagom tuggmotstånd, skölj sedan ordentligt i kallt vatten.
 
Koka...
Äggen ungefär 6.5 minuter tills du har en halvrinnig gula, dela på mitten.
Detta gör du samtidigt som du kokar nudlarna.
 
Blanda alla ingredienserna till såsen, rör om.. Späd med vatten till lämplig konsistens..
 
Jag höll på att glömma vitlöken.. Jag är ganska säker på att det är en av dödssynderna..
 
Skiva gurkan på diagonalen och strimla halvfint..
 
Sen...
Är du i stort sett klar!
Blanda nudlarna med lagom mängd sås, det är efter tycke och smak.
Viktigt att använda händerna här, då deras värme hjälper nudlarna absobera såsen.
Jag brukar ha några matskedar per portion.
Toppa dom med gurkan, ägghalvan och sesamfrön.
Jag hade lite strimlad chili på, för den stod på bänken och skrek åt mig på Koreanska..
Naleul sayong! Naleul sayong!
 
Snabbt och gott, middag på under 15 minuter. Blanda ihop allt och njut..