Kalla Koreanska nudlar (Milda) - Ganjang Bibimmyeon

Står där..
Med en jätteskål med kalla Somennudlar från igår..
Det där med att räkna på portioner är överskattat..
Funderar på vad mer jag kan göra med dom..
 
Så!..
Det Koreanska temat får fortsätta lite.
Jag gillar Koreansk mat, för mycket av det är fruktigt, sött och starkt.. Och vitlök..
Hur kan man inte gilla något som innehåller dom smakerna, attributen?
Så bestämde mig för att laga en mild, nära släkting till gårdagen starka Maewoon bibimmyeon
Den här är mer på stilen lätt, sötsur vinegrette, Med bett om man vill.
 
Kalla vetenudlar med en lätt, sötsur soyabaserad sås, Ganjang bibimmyeon
 
Ingredienser till Ganjang bibimmyeon, cirka 3-4 personer
• Tunna (Somen) vetenudlar av något slag, är man glutenallergiker går risnudlar bra också
• Runt en halv gurka skivad på diagonalen och strimlad, Koreaner har normalt MASSOR med gurka
• Kokta ägg efter antal personer, en eller två halvor beroende på hur hungrig man är..
• Lite skivad grön eller röd chili om man endå vill ha lite hetta
 
Såsen
• 3msk Koreansk soya (Eller Japansk, men dom smakar inte samma.)
• 2msk socker
• 2msk sesamolja
• 1msk sesamfrön
• 2msk risvinäger
• 3-4 pressade eller rivna vitlöksklyftor
• Salt och svartpeppar till avsmakning
 
Inga konstigheter här..
Samma grund som i Maewoon bibimmyeon.
Koka nudlarna och ett eller flera ägg
Strimla gurka och chili om du vill ha lite styrka.
 
Blanda alla ingredienserna till såsen i en skål..
 
Rör om tills sockret löst sig, smaka av med salt och svartpeppar..
Dela ägget, check på strimlad gurka och chili..
 
Blanda såsen och nudlarna, toppa med gurka, ägg och valfri chili..
 
Och!!
Jag glömde sesamfröna!! Tyckte det var något som inte stämde..
Dom står där.. Hur kunde jag glömma sesamfröna!?
Naturligtvis skall dessa nudlar också toppas med lite krossade sesamfrön.
 
Snabbt och enkelt, men framförallt gott!