Fläsk med ingefära - Buta shogayaki (豚の生姜焼き)
Fläsk stekt med ingefära är nog lika vanligt i japan som tacos i sverige.. :) Lättlagad och god vardagsmat man slänger ihop på 20 minuter. :)

Ingredienser till buta shogayaki
• ~3-350gr sidfläsk eller fläskkarré, tunnt skivat.
• 1 charlottenlök
• 1-2 vitlöksklyftor
• 3-4cm ingefära
• 2msk soya
• ~3-350gr sidfläsk eller fläskkarré, tunnt skivat.
• 1 charlottenlök
• 1-2 vitlöksklyftor
• 3-4cm ingefära
• 2msk soya
• 2msk mirin
• 2msk saké
• 2msk saké
• Lite socker, kanske 1tsk ungefär

Kör vitlöken, ingefäran och charlottenlöken till en lite grov pasta i en kryddmixer. Eller riv/pressa fint.

Tillsätt soya, mirin, saké och socker. Blanda tills sockret löst sig.

Stek fläsket på hög värme i sesamolja..

Tillsätt såsen och blanda väl.

Stek tills såsen börja bubbla sig och köttet har en fin glans.

Toppa med skivad vårlök och togarashi. Servera med ris och sallad, eller nått :)