Ibland blir man bara nöjd... :) Pixian doubanjiang (豆瓣酱)!

När man går på en spontan shoppingtur till någon av de lokala asienbutikerna och hittar..
Pixian doubanjiang  (豆瓣酱)!! Vissa säger att själen i köket från Sichuan är just Doubanjiang, doubanjiang i sig betyder bara "bönpasta", men bakom det gömmer sig så mycket mer. Det som skiljer äkta Sichuan doubanjiang från "vanlig" är att den är gjord från favabönor och inte sojabönor som är det normala.
Man brukar säga att det finns två sorters doubanjiang, rödolja doubanjiang som är den normala "vardags" doubanjiang, sedan finns det... Pixian doubanjiang... Den tillverkas endast i ett litet område i sichuan som heter just Pixian. Pixian har fantastisk vatten från naturliga källor och tillverkas från ett hundratals år gammalt recept. Smaken går inte jämföra med någon annan sorts doubanjiang.. Ser du den, köp den.. Pixian doubanjiang är som rödvin, du kan köpa olika årgångar och olika längder på lagringen.
Shaoxing kinesiskt risvin.. är en av de vanligaste varianterna av traditionellt Kinesiskt risvin. 14% starkt och oumbärligt för att få den där "riktiga" Kinesiska smaken. Samma här.. Ser du det... Köp det!
#1 - - Monica:

Inte illa ☺ lika illa är det att hitta mirin. Helt hopplöst om man nu inte nöjer sig med en pytteliten flaska för 42 kr.

Svar: Ja.... Det där är så ledsamt... :(
Kai