Kinainspirerad lördagsmiddag

Håller på och utsätta min nya kvinna för alla mina asiatiska influenser.. Riktigt roligt då hon är så ärlig om hon tycker något är gott eller ej :) Jag har lagat en hel del Indiskt på sistone och det har gått bra :)
På dagens meny stod de två rätter jag alltid försöker prova när jag besöker en ny Kinesisk restaurang..
Någon sorts Wontonsoppa, i det här fallet Red oil chao shou min personliga favorit när det gäller wontonsoppa.. Kryddig, sötsyrlig med härliga fläsk wonton ...
Och någon typ av Mapo tofu .. Måste jag ju laga när jag har tillgång till Pixian doubanjiang :)
Knaperstekt fläskfärs..
Som sen blandas med doubanjiang och lite annat gott...
Mummigt, saltsyrligt med härlig smak av doubanjiang..
Jordnötterna ger härlig crunch..
Mapo tofu.. Så simpelt men verkar så svårt att få till för många restauranger.. Men det är ju det som är grejjen med mapo tofu :)
#1 - - Jimmie:

Ser fantastiskt ut ! Har försökt i flera år nu att få tag på Doubanjiang, Douchi och Shaoxing men det är helt hopplöst när man bor i Norrland. Skulle va kul att få testa RIKTIGA ingredienser nån gång :)

Svar: Det är små saker som gör stor skillnad för den där "riktiga" sakerna, jag brukar köpa på mig några flaskor och paket av Pixian när jag ser det. Kan alltid skicka en flaska nästa gång jag handlar ;)
Kai

#2 - - Jimmie:

Men det vore ju helt fantastiskt kul om du gjorde det ! Det finns ju swish så hör bara av dig om du hittar drömvarorna :)