Bulgogi på fläsk - Daeji Bulgogi (돼지불고기)

Bulgogi kan självklart göras på annat protein än nöt, fläsk går alldeles utmärkt. Smaken är lite mildare i min variant men tillsammams med Gochujangsås är det en smakkombination som är bara.. gott.. :)
Ingredienser till Daeji Bulgogi
• 500gr fläsk, filé eller karre är godast, tycker jag..
Ingredienser till marinaden
• 2msk Koreansk soya
• 3-4 pressade vitlöksklyftor
• 1msk riven ingefära
• En halv liten gul lök, riven
• 2-3msk brunt socker
• 3msk Gochujang
• 1-2tsk Koreansk chili (Gochugaru)
• 2msk kinesiskt "matlagningsvin" (Eller Sherry i nödfall)
• 2msk sesamolja
• 1 rivet Nashi (Valfritt)
Lite sesamfrön och skivad vårlök att toppa med
Jag vill helst ha mycket fett i köttet så gör ofta denna på karré. Dela en hel Karré på längden och skiva sedan tunnt.. Som vanligt här om du tycker det är svårt att skiva riktigt tunnt, linda "rullar" med plastfolie och frys in så de blir lite hårda. 1-2hr beroende på styckbit, skiva sedan tunnt.
Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och..
Blanda kött och marinad väl, låt marinera minst 24hr..
Stek i omgångar så allt får fin stekyta, tar man för mycket blir köttet bara kokt..
Servera med sallad, ris och Gochujangsås, eller som topping på en Bulgogi tillsammans med Oi-Muchim, Mak Kimchi och lite Moyashi kanske :) (Ska egentligen vara Sukju Namul Muchim (숙주나물 무침))Toppa allt med ett stekt ägg och kopiösa mängder Gochujangsås.. :)
 
#1 - - Monica :

Smarrigt värre. Nu har jag många fina recept att testa. Eftersom jag saknar koreansk soya så gör jag en egen variant som får dra en stund. Dags att förbereda en av dina goda rätter till i morgon 😊 Slurp!

Svar: Hej igen Monica :) Kul att du ger dig på recepten och inte låter dig fastna om du saknar någon specifik ingrediens :) Laga mat ska ju vara en kul och kreativ process :)
Kai

#2 - - Monica :

Nu ska jag vara jobbig. Kan man göra egen gochujang? Hittade ett fuskrecept med chili, soya och socker. Förstått att det är en jobbig procedur med jästa bönor. Får bunkra annars när jag åker till Stockholm.

Svar: Det finns "snabbvarianter" :) Prova med det du säger, kanske några droppar sake och plommonsirap. Det är ju en sådan ingrediens som är riktigt svår att substituera till 100% :)
Kai

#3 - - Monica:

Jag gjorde en fusk-gochujang och jag gillade den. Den blev rätt stark men smakade toppen.

Var hittar man plommonsirap? Kan man göra den själv?

Ska även göra japansk 7 kryddor. Rostat apelsinskal. Blir spännande och se om jag får rätt smak.

Svar: Ah! Kul, tycker egna kryddblandningar som garam masala och five spice blir mycket godare om man gör dom själv också :)
Kai

#4 - - Monica :

Gjorde sötsur dahl som du har recept på. Skulle fräsa på senapsfrön. Jisses de sprätter inte utan det blev ra-ta-ta-ta 😂😂 hade senapsfrön överallt. Ska nog ha ett lock nästa gång 😂😂😂

Svar: Hehe Jo det är bra fart på senapsfröna när dom blir varma.. :)
Kai

#5 - - Anonym:

Väldigt gott!